Як виявилося, прем'єр Микола Азаров, який брав участь у засіданні, та представники ЄС на чолі з єврокомісаром Штефаном Фюле мають різні погляди на те, що саме потрібно виконати Україні для підписання Угоди про асоціацію.

На думку Азарова, потрібно виконувати тільки пункти, узгоджені з Україною. Тоді як Брюссель наполягає на виконанні повного пакету вимог.

Читайте також: Умови для Угоди про асоціацію мають бути створені до саміту у Вільнюсі, - Фюле

Всі ці пункти зафіксовані у порядку денному асоціації. Спеціально до червневого засідання його оновили.

Згідно з ним, Україна повинна прийняти новий закон про Генпрокуратуру, реформувати свій Кримінальй кодекс та всі закони, що стосуються правоохоронних органів відповідно до вимог Венеціанської комісії, запровадити більше мито на ввіз в країну секонд-хенду і зупинити збільшення мита на ввіз автомобілів.

Читайте також: Євросоюз чекає дати виборів по 5 проблемних округах

В порядок денний було включене і питання про зміну виборчого законодавства - його новий проект при відповідному фінансуванні з ЄС був розроблений ще у 2010-му. Однак Азаров підкреслив, що наразі цей пункт Україна виконувати не буде. Мовляв, до 2020-го в Україні іде реформа місцевого самоврядування, заплановано і вдосконалення закону про вибори нардепів. Тільки коли буде завершено ці пункти, Україна вирішить, чи брати до уваги новий проект законодавства про вибори, чи таки залишити старий.