Машина, яка перевозила небезпечний вантаж потрапила в ДТП. Аварія сталася через підлітка-скутериста - принаймні про це стверджує водій вантажівки. За його словами, щоб уникнути зіткнення зі скутером, який їхав на зустріч, довелося різко звернути з дороги, вантажівку занесло, з неї випало 4 цистерни з соляною кислотою.

“Він швидко їхав, я різко дав вправо, щоб не наїхати на нього. Різко повернув і цистерни випали, а він виїхав на узбіччя і вже там перевернувся і впав”, - каже водій вантажівки Анатолій Дюжко.

Півтори тони небезпечної речовини розлилися прямо на дорозі. Рятувальники нейтралізували її спочатку водою, а потім содою. Також було вирішено зняти забруднений асфальт та 20 сантиметрів ґрунту.

“Тут працювала екологія, тут працювала СЕС. Люди,які проживають тут, вони пройшли по всіх ділянках, забруднених ділянок не має. Нам ще пощастило, що пішов дощ, і ми не допустили надзвичайної ситуації в Дніпропетровські області”, - каже начальника ГУ МНС України в області Віктор Бутківський.

Токсична речовина, яка викликає опіки дихальних шляхів та шкіри, розлилася недалеко від житлових будинків, проте рятувальники запевняють, ніхто не постраждав. У лікарні з струсом головного мозку знаходиться водій скутера. Міліція розбирається - хто буде компенсувати збитки.