“Вони (екіпаж корабля “Черкаси”) вирішили залишатися на кораблі до ранку. Під час бою росіяни стріляли по кораблю. Наші – в повітря”, - повідомив прес-секретар кримського медіа центру Міноборони Владисав Селезньов.

Водночас старший мінер артилерійської мінно-торпедної бойової частини старший матрос корабля "Черкаси" Олександр Гутник повідомив “Українській правді”, що "Черкаси" домовились про те, що прапор ВМС України з корабля спущений не буде, поки з борту не зійде останній член екіпажа”. “Вони підняли російський прапор, але наш не спускали", - розповів Гутник.

Як відомо, сьогодні ввечері російські військовослужбовці почали штурмувати морський тральщик "Черкаси" в озері Донузлав у Криму.

За словами прес-секретаря кримського Міноборони Владислава Селезньова, біля тральщика “Черкаси” в озері Донузлав чути вибухи. Водночас в соцмережах повідомили, що до корабля причепили вибухову речовину.

Станом на 19:40 група захоплення уже пробралася на борт українського тральщика “Черкаси” в озері Донузлав. На тральщику вийшов з ладу основний пост керування кермом і корабель перейшов на аварійне кермування.

Зв’язок із українським тральщиком “Черкаси” втрачено. Почався штурм корабля.

Російський буксир притягнув тральщик “Черкаси” до причалу. Члени екіпажу повідомили, що постраждалих під час штурму немає.