Канада відправила Україні воєнну допомогу в сумі 22 млн доларів. Українські воєнні отримають зимову амуніцію та обладнання. Також МЗС Канади на початку 2015 року відправить додаткову нелетальну допомогу сумою в 5 млн доларів.

Ця допомога, яка зараз буквально 2 години тому відправилась – це транспортний літак С-17, чергова нелетальна допомога, яка надається урядом Канади. На цей раз – акцент на воєнному обладнанні та зимовому одязі. Канада надає 70 тисяч зимових черевиків, для України це дуже специфічне взуття. Окрім того, 30 тисяч зимових курток, 30 тисяч спецкомбінезонів та зимових штанів. Також багато обладнання – медичного, приладів нічного бачення, систем зв'язку, – повідомив військовий експерт Ігор Козак.

Канада, за його словами, також готова надавати консультації та тренінги для ЗСУ. Канадська влада використовує системний підхід, допомагаючи Україні. Міністр оборони Канади заявив, що Канада розглядає питання надання летальної допомоги.

В Україні приступив до роботи новий парламент і старий-новий прем'єр. Головне завдання уряду – виконати вимоги українців, – вважає посол США в Україні Джефрі Пайєт.

Я вважаю, що головна робота цієї Ради – проводити реформи. Найбільший ризик для України – це умови ведення бізнесу і в українського народу є великі очікування від цього парламенту, – сказав він.

Екс-прем'єр-міністр іноземних справ Швеції Карл Більдт висловив такі самі побажання до уряду України:

Вітаю Яценюка з переназначенням на посаду.Очікується величезна робота, країні потрібний новий старт.

Далі – дивіться у відеосюжеті.