"Відповідно до статті 10 Закону України від 29 січня 2014 року №737-VII "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" повідомляю, що згідно з інформаціями Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України та місцевих органів влади учасниками масових акцій протесту фактично вчинено сукупність дій, передбачених статтею 9 цього Закону.

У зв’язку з публікацією цього повідомлення зазначений Закон вводиться в дію з 17 лютого 2014 року і передбачає звільнення від кримінальної відповідальності та покарання осіб, які вчинили в період 27 грудня 2013 року по 2 лютого 2014 року злочини, передбачені статтею 1 цього Закону, закриття відповідних кримінальних проваджень, а також звільнення від адміністративної відповідальності осіб, до яких застосовано адміністративний арешт", — йдеться у повідомленні прес-служби ГПУ.

Лідери опозиції Олег Тягнибок і Арсеній Яценюк підтвердили цю інформацію після переговорів із Генпрокурором Віктором Пшонкою.

Тягнибок, у свою чергу, пообіцяв, що кожна людина в Україні, яка бореться проти влади, буде захищена опозицією.

Згідно із повідомленням в ефірі 5 каналу, Віктор Пшонка після перемовин з представниками опозиційних сил заявив, що закрито буде 108 справ, а від відповідальності впродовж місяця звільнять 268 осіб.

Нагадаємо, адмінбудівлю Київради та КМДА на вулиці Хрещатик у Києві передали керівництву Київської міської державної адміністрації. Окрім того, на забарикадованій раніше вулиці Грушевського у Києві відновився рух транспорту. Поки що авто рухаються однією смугою.

Нардеп від "Батьківщини" Арсен Аваков повідомив, що станом на ранок 16 лютого опозиція виконала умови, необхідні для звільнення від відповідальності активістів масових акцій.

Голова КМДА Володимир Макеєнко надіслав Міністру внутрішніх справ Віталієві Захарченку та Генпрокурору Вікторові Пшонці звернення, в яких повідомляє про звільнення активістами КМДА та вулиці Грушевського.

Згодом під КМДА зібралося близько тисячі активістів Майдану, які погрожують повернути контроль над головним приміщенням столичної влади.

Тоді лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, та лідер "Свободи" Олег Тягнибок пішли на зустріч із Генпрокурором Віктором Пшонкою.