Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera під час робочого візиту до Італії.

"У 2009 році Тимошенко порушила чинний на той час закон. Вона дала дозвіл на підписання угоди по газу, яка була дуже невигідно для України, без рішення Кабінету Міністрів", — сказав він.

За його словами, в той час Німеччина та інші європейські уряди наполягали на тому, щоб швидше вирішити тодішню газову кризу, коли була припинена поставка палива в країни Європейського Союзу.

"Коли Меркель (канцлер Німеччини) та інші підтримують Тимошенко, вони тим самим підтримують можливість вирішувати проблеми за рахунок українського народу", — підкреслив Костянтин Грищенко.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко перебуває під вартою з 5 серпня 2011 року. 11 жовтня її засудили до семи років позбавлення волі за перевищення службових повноважень при укладенні газових контрактів з Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській колонії в Харкові, а 9 травня поточного року її перевели в лікарню "Укрзалізниці" на лікування.