Про це вона заявила у відеозверненні на телеканалі “Інтер”.

"У Києві так званими протестуючими захоплено одну з будівель Міністерства юстиції України. Вона була захоплена якраз в той час, коли відпрацьовувалися останні правки в закон "Про зміни до Конституції України" і повернення Конституції України в редакції 2004 року. Робоча група по врегулюванні кризи працювала сьогодні на експертному рівні цілий день і приймалася питаннями амністії і внесення змін до конституції", - розповіла Лукаш.

За її словами, під час цієї роботи “невідомі битами розбили скло і захопили будівлю Міністерства юстиції України”.

“Останнє, що бачили жінки-співробітниці Міністерства юстиції України, - як битами трощаться фотокартки та особисті речі, які знаходяться в цих приміщеннях. Одночасно в приміщенні на підлозі з’явилася вода, щоб був чудовий каток", - повідомила вона.

"Я, учасник робочої групи з врегулювання сьогоднішньої ситуації, буду змушена звернутися до Президента України з проханням припинити переговори у разі, якщо будівля Мін'юсту не буде звільнена невідкладно і перемовникам не буде надано шанс мирного врегулювання конфлікту", - заявила глава Мін'юсту.

Вона також підкреслила, що якщо будівля відомства не буде звільнено негайно, то їй доведеться звернутися до членів РНБО "з вимогою обговорити введення надзвичайного стану в цій державі".

Читайте також: Балога застерігає, що Янукович готує указ про надзвичайний стан

"Я звертаюся до послів, представникам дипломатичних місій та консулів - подивитися, що робиться, під егідою яких європейських цінностей знищується наше європейське майбутнє і засудити будь-які прояви агресії", - закликала Лукаш.

Нагадаємо, активісти зайняли будівлю Міністерства юстиції, що на вулиці Городецького, 13, неподалік від Майдану Незалежності. Активісти почали зводити барикади.

Лідер УДАРу Віталій Кличко приїхав до Міністерства юстиції і попросив активістів “Спільної справи” звільнити будівлю. Проте протестувальники не погодилися на таку команду.