Про це повідомляє прес-служба політика.

"Поки доїхав з Івано-Франківська, на пошту прийшли десятки запитань з приводу ініціативи пана Оленцевича відправити мене назад в колонію. Дехто вже поспішив порекомендувати мені виїхати за кордон. Дехто просить притримати різку критику режиму", - зазначив Луценко.

Я вийшов з малої тюрми у велику

Екс-міністр запевнив, що не збирається тікати за кордон.

"Друзі, я пам'ятаю орвелівське - "в часи загальної брехні говорити правду - це екстремізм". Ще у перші дні після звільнення я сказав, що вийшов з малої тюрми у велику. Я постійно готовий до зміни режиму утримання. Але не готовий мовчати про мафію, пом'якшувати слова про гангстерів при владі, а тим більше - тікати з своєї країни. І мені байдуже, чи вся ця історія - спроба забутого оленя нагадати про себе, чи це сигнал з Межигір'я", - наголосив він.

За словами Луценка, дуже важливо цінувати можливість говорити те, що думаєш.

У мене надто багато справ. І все більше однодумців

"Я був по обидва боки колючого дроту і знаю, що треба цінувати кожен день можливості думати, говорити і робити те, в що віриш. І не варто розмінюватися на персональну ненависть. На страх. На підстраховки та компроміси", - зауважив він.

"У мене надто багато справ. І все більше однодумців. Дякую за підтримку. Все буде по-нашому", - додав екс-міністр.

Нагадаємо, донецький адвокат Володимир Оленцевич подав позов до ВАСУ з вимогою скасувати помилування Юрія Луценка. Правозахисник переконаний, що Янукович відповідним указом порушив норми "Положення про порядок здійснення помилування".