“Останні місяці відбувається безлад у зв’язку з постійними візитами до лікарні народних депутатів. У нас виникають проблеми з транспортуванням хворих, оскільки перекривається рух. Народні депутати переслідують свою ціль, а у нас мета – рятування життів. По відділенню постійно ходять сторонні, пацієнти чують крики, сварки, з’ясування стосунків. Я не знаю, як пояснювати післяопераційним пацієнтам, що виходять з наркозу, цю ситуацію. Ми вийшли на мовчазну акцію, щоб звернути увагу на цю ситуацію. Ми б хотіли, щоб усі громадяни країни мали можливість нормально лікуватися і щоб їхньому життю не загрожувала небезпека постійних порушеннь охоронного та санітарного режиму лікарні”, – заявив він.

Невдовзі до журналістів звернувся голова профкому лікарні Ігор Харченко.

“Вже близько 9 місяців нормальну роботу лікарні лихоманить. Психологічний пресинг дійшов апогею. Ми хочемо, щоб робота повернулася в нормальний режим. Ми заручники політичних розбирань”, – заявив Харченко.

Медики тлумачать, що акція була недовгою, адже робота не може чекати. Вони простояли так близько півгодини і повернулися на робочі місця. Під час мітингу учасники тримали у руках плакати з написами "Вона дратує – вона не ЦКЛ (Центральна клінічна лікарня – Ред.), "В лікарні лікуються, а не піаряться", "Не заважайте працювати лікарям".

Нагадаємо, раніше лікарі Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" у Харкові, де перебуває екс-прем'єрка Юлія Тимошенко, розпочали мовчазну акцію протесту.