Разом із затриманими туди прибула й група підтримки. Вони хвилюються - звинуваченням в Опорі міліції, яке інкримінують їхнім соратникам, не обійдеться. Мовляв, затриманих намагатимуться звинуватити у побиті двох беркутівців, одного з яких забрала швидка.

"Якщо тільки ця стаття буде, то буде легше, але є підозри, що зараз вони будуть переводити цю статтю на нанесення силових дій супроти міліції", - каже народний депутат, НУНС Андрій Парубій.

"Попередньо можемо кваліфікувати дії, які були біля Верховної Ради як хуліганські прояви та групові порушення громадського порядку,але це попередньо. Зараз матеріали, які зібрані під час фіксування даних подій вивчається слідчими і відповідно слідчим після вивчення всіх цих матеріалів буде прийнято рішення щодо порушення кримінальної справи і кваліфікації чи за тими статтями, що я сказав, чи, можливо, інша стаття", - каже начальник Депаратаменту охорони громадського порядку МВС України Віктор Ратушняк.

За приблизними підрахунками правоохоронців, участь у мітингу взяло майже 2 тисячі осіб. Серед них, радикально налаштованих лише 2 сотні. У МВС переконані: провокація з парканом була проплачена політиками.