Motorola повертається

Motorola офіційно повернеться на український ринок у 2015 році. Про це заявили представники компанії Lenovo, яка відтепер є новим повноцінним власником американського виробника смартфонів.

Lenovo отримала бренд Motorola Mobility, 2000 патентів, виробництво та повне портфоліо пристроїв, зокрема смартфони Moto G, Moto X та розумний годинник Moto 360.

Китайці оголосили, що планують розвивати бізнес цієї компанії у Європі та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, збільшивши удвічі кількість країн, де представлена її продукція.

Microsoft Band

Ґаджет оснащений шкірно-гальванічним сенсором, датчиками частоти серцевих скорочень, освітлення, температури й ультрафіолетового випромінювання, а також трьохосоьовим акселерометром, модулями Bluetooth і GPS. Для виведення інформації передбачений 1,4-дюймовий сенсорний дисплей.

Завдяки такому оснащенню Microsoft Band здатний вираховувати кількість пройдених кроків і спалених калорій, стежити за зміною серцевого ритму протягом дня, тривалістю і якістю сну.

Крім того, браслет може виконувати функції розумного годинника. Зокрема, відображати повідомлення із соцмереж, пошту, нагадування з календаря тощо. Встановлений голосовий помічник Cortana.

Реанімаційний дрон

Тримоторний безпілотник обладнаний портативним дефібрилятором та відеокамерою, за допомогою якої оператор екстреної служби може здійснювати віддалене керування. При цьому важить апарат лише 4 кілограми, а значну частину його деталей виготовили на 3D-принтері.

Дрон здатний самостійно визначити місцерозташування потерпілого за сигналом з телефону, з якого здійснили виклик у службу порятунку. Апарат може розігнатися до 100 кілометрів на годину, а радіус дії сягає 12 кілометрів.

За словами розробника, використання таких дронів підвищить шанси на виживання при серцевому приступі з 8 до 80%.