Звісно, там де фігурують такі шалені суми, має бути й вражаючий результат. В Україні масово почали ремонтувати дороги. В новенький асфальт закатують мільярди гривень, вкрасти які тепер нікому не вдасться. Принаймі так заявляють високопосадовці.

Читайте також: Дірявий кордон: як державна межа могла стати приватною

Державу знову обікрали на 11 мільйонів гривень. З такими підозрами у листопаді Нацполіція та генпрокуратура прийшли обшукувати комунальну корпорацію "Київавтодор". При чому, за даними слідчих, комунальники велосипеда не вигадували – діяли за звичною схемою.

Керівники вищої та середньої ланки зазначених підприємств, отримавши кошти на проведення ремонтних робіт, відправляли ці кошти за фіктивними договорами на підконтрольні собі комерційні структури, гроші перетворювалися в готівку. Роботи, які за документами виконувалися комерційними структурами, фактично виконувались силами і засобами комунальних підприємств,
– розповів заступник голови Нацполіції Ігор Купранець.

Подібні обшуки у "Київатодорі" відбулися вже вдруге за останній рік. У березні 2017, вже СБУ, вилучала документи та готівку за підозрами у розкраданні значно більшої суми.

Схема із відкатами відома як світ. У кошторисі прописано – зробили все за технологією, а насправді – там недосипали гравію, там поклали асфальт на один шар менше, акти виконаних робіт підписали – гроші освоїли.

Тож власне силовики і приходили до "Київавтодору" шукати документи, які б стали доказом у справі про фінансові махінації із бюджетними грошима.

На що насправді витратили мільярди і що з того врешті отримали кияни – дивіться в програмі ЦРУ.