Напередодні ввечері "Франкфуртер Бухмессе-2014" під час урочистої церемонії відкрив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр, сьогодні виставка офіційно розпочала свою роботу,
— передає прес-служба виставки.

Загалом у виставці беруть участь близько 7 тис. експонентів зі 102 країн, а також понад 600 літературних агенцій та 9 тис. акредитованих журналістів, у тому числі 1 тис. блогерів. На площі 170 тис. кв. м презентовано близько 400 тис. видань. Почесним гостем цьогорічного ярмарку є Фінляндія.

У рамках виставки відбудеться понад 3,8 тис. заходів за участю близько 1,5 тис. авторів. Центральною темою залишається майбутнє книги в епоху цифрових технологій.

За даними актуального каталогу експонентів, участь у виставці візьмуть щонайменше сім українських видавництв, зокрема, "Весна" (Харків), "Картографія" (Київ) та "Видавництво Старого Лева" (Львів).

Загальнонаціонального стенду України, який у попередні роки організовував Державний комітет телебачення та радіомовлення, на цьогорічній виставці не буде. Як пояснили у прес-службі комітету, через відсутність державного фінансування у цьому році Україна на офіційному рівні не бере участі у подібних заходах за кордоном.

Організатори розраховують щонайменше на 300 тис. відвідувачів.

Нагадаємо, на українському стенді у Франкфурті традиційно проводився День української книги.

Перші три дні ярмарок традиційно буде відкритий лише для фахівців та журналістів, після чого його зможуть відвідати всі охочі.