Адвокат Федоровича Петро Устименко каже, що, як тільки звинувачення буде пред'явлено, він зможе ознайомитися з матеріалами справи.

За словами юриста, головний доказ, на який опираються прикордонники, - вони знайшли на місці риболовлі сіті з рибою.

"Ну, знаєте, при бажанні в Азовському морі можна знайти купу браконьєрських сіток, до того ж наші рибалки вийшли в море о 16:30, а зіткнення сталося о 17:10, тому вони просто не встигли б ці сітки встановити", - пояснює позицію захисту Петро Устименко.

Олександр Федорович вже вийшов з лікарні, де перебував після інциденту з прикордонниками. Зараз він живе на орендованій квартирі. Чоловік все почувається погано, стверджує його дружина.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського населеного пункту Воронцовка зіштовхнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Четверо українців загинули, врятувався тільки Олександр Федорович.

За попередньою інформацією, українці незаконно рибалили у територіальних водах Росії. Російський катер почав переслідувати український баркас. Судна зіткнулись.

Водночас, єдиний врятований Олександр Федорович стверджує, що прикордонники спеціально потопили судно, і навіть не спробували допомогти тим, хто топився. Крім того, міліція перевіряє інформацію про те, що прикордонники стріляли в рибалок.