Однак суд прийняв рішення про те, що вбивство було зроблене в цілях самозахисту.

Такий вердикт викликав протести по цілій країні.

Обама у письмовому зверненні до нації сказав, що рішення суду викликає шквал емоцій, однак "ми є нацією права - і суд сказав своє слово".

Президент визнає, що вбивство Трейвона Мартіна - трагедія для країни. Але найкраще, що зараз можуть зробити американці, - не протестувати, а впевнитися, що в їхніх населених пунктах немає ненависті одне до одного через расу чи будь-які інші ознаки.

Нагадаємо, Джордж Циммерман добровільно патрулював вулиці містечка Сенфорд у штаті Флорида. Така волонтерська практика є звичною для США.

Він стверджував, що під час одного з патрулювань на нього напав місцевий чорношкірий підліток Трейвон Мартіна. В цілях самооборони Циммерман застрілив хлопця.

При цьому він стверджував, що запідозрив хлопця раніше, ніж почалася бійка. Мовляв, Мартін був темношкірим, а вони у місті частіше скоюють злочини.

Справа викликала суспільні обговорення щодо відношення до різних рас у США. Темношкіре населення стверджувало, що якби сталося навпаки, тобто під час бійки темношкірий застрелив білого, він би обов'язково був засуджений. Тоді як Циммермана суд виправдав.