"Міліція підпорядковується тільки міністру внутрішніх справ України", - заявив наголосив Москаль.

Парламентарій наголосив, що "розгін Майдану був спланований", про що свідчать факти.

Москаль розповів про наявні записи на мобільному телефоні одного зі співробітників "Беркута", де зафіксовано, як один з міліцейських керівників департаменту управління МВС у Києві дає інструктаж представникам спецпідрозділів з ​​Криму, Полтавської, Луганської, Чернігівської, Сумської областей по розгону Євромайдану.

Нардеп додав, що "внутрішнє розслідування опозиційних сил показало, що персональну відповідальність несе міністр внутрішніх справ".

Він впевнений, що міліція не могла виконувати розпорядження ні керівника КМДА Олександра Попова, ні заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

"Якщо Сівкович діяв на свій розсуд, то вибачте, як могла міліція виконувати його накази?" – сказав політик.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович відсторонив від посади голову КМДА Олександра Попова і заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича.

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок вважає, що відсторонення від посад голови КМДА Олександра Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та начальника київської міліції Валерія Коряка – це вже крок, але цього не достатньо.

Попов звинувачує у розгоні Майдану Клюєва, який вимагав "йолку" негайно.

Лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк вважає, що у справі щодо розгону Євромайдану можуть з'явитися нові імена високопосадовців.