Опозиціонери обійшлися без бютівських прапорів, акцентувалися на жалобі за загиблими. Провладні регіонали не оминули можливості нагадати про покращення життя, біля них рясніло партійною символікою. Комуністи ж намагалися триматися осторонь і про покращення говорили скептично.

Віце-прем’єр, заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко сказав, що головне завдання — допомогти незабезпеченим ветеранам.

На відміну від нього, лідер комуністів Петро Симоненко "ввімкнув" свої стандартні передвиборчі фрази.

«Те, що сьогодні відбувається — це соціальний популізм. Це просто, так скажемо, передвиборчі подачки і не більше, і не менше».
— лідер Компартії Петро Симоненко

Лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк нагадав, що Україна — країна-переможець.

«Мільйони українців загинули у Другій світовій війні, але й мільйони доклались саме до того, що Друга світова війна стала переможною і тому Україна — це країна-переможниця у Другій світовій війні».
— лідер опозиції Арсеній Яценюк

Щодо тих, хто святкував Перемогу у ДСВ, то з кожним роком їх все менше виходить святкувати на центральні вулиці міст. В Україні залишилось трохи більше мільйона учасників бойових дій, ще торік їх було 2 мільйони. Ветерани переважно з гіркотою говорять про своє сьогодення.

«Треба купувати ліки за свої гроші, аж до того, що і ліжка свої приносити, і виплати дуже-дуже мізерні. Тому дуже хотілося б, щоб більше приділили уваги для цих людей».
— голова Київської організації інвалідів війни Володимир Туровський

Для нащадків уславлені герої воєнних днів радше як екзотика, адже нові покоління, на щастя, все далі від війни та її наслідків. У Києві традиційно центр святкувань — Парк Слави, тут 9 травня збираються і старшокласники, аби поспілкуватись з ветеранами.

Школярі Олександр та Юрій кажуть, що сфотографуватись з ветераном — це для них велика честь.

__________________________________________
Як відомо, на 9 травня по всій країні запланували майже 7 тисяч масових заходів з нагоди відзначення 67-ї річниці Дня Перемоги.