Зокрема депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець вважає, що рядові виконавці ніколи б не ризикнули своїм службовим становищем, якби не мали доручень згори.

"Вони не зрозуміли в які ігри з ними грають їхні керівники. Тому, швидше за все, це питання буде доведене до того, що вони отримають якісь терміни. Проте, ми розуміємо, що проблема в тому, що такі корупціонери та злодії, як Мельник, можуть собі дозволити втекти з-під охорони в іншу країну", – каже Ємець.

Адвокат Олексій Баганець наголошує, що обвинувачені правоохоронці Микола Бедрій та Василь Удовиченко опинилися не в тому місці і не в той час.

"Якщо вже тоді порушувалася кримінальна справа, то вже в цій ситуації повинні були проводитися якісь заходи стосовно встановлення всіх обставин, які можуть характеризувати ректора цього університету, що ця людина може переховуватися від слідства і суду, може покинути межі України. Але не треба забувати, що кінцеве рішення приймає суд. І якщо слідчий і прокурор зверталися і переконували суд, що є дійсно такі обставини, які можуть зашкодити кримінальному провадженню, і треба взяти Петра Мельника під варту, а суд не задовольнив цього клопотання і обрав менш сувору міру покарання, як домашній арешт, то тут в якійсь мірі є претензії і до суду. Тут у кожного є своя відповідальність. І не повинні бути крайніми в цій ситуації ці два працівники міліції", – вважає Баганець.

Нагадаємо, Броварський міський райсуд переніс розгляд справи за обвинуваченням міліціонерів у недбалості при втечі Мельника на 7 жовтня.