За зміни до Закону № 4835 проголосувало 240 депутатів.

Автор закону, позафракційний депутат Давид Жванія, вніс відповідну законодавчу ініціативу в зв'язку з тим, що до ЦВК надходили повідомлення про перешкоджання роботі виборчкомів у Донецькій і Луганській областях.

Читайте також: На Луганщині членам ОВК погрожують розправою, — Черненко

Документ дозволяє Центральній виборчій комісії за поданням голови ОДА змінювати місцезнаходження ОВК.

Цим документом також збільшується термін передачі списку виборців дільничній виборчій комісії від органів ведення Держреєстру. Згідно із законопроектом, орган ведення Держреєстру зобов’язаний передати список не пізніше ніж за 10 днів до голосування.

Окрім того, органи внутрішніх справ братимуть під охорону приміщення ОВК та у разі звернення ЦВК Держреєстру виборців не пізніше як за 10 днів до дня виборів.

Законом посилюється охорона бюлетенів під час транспортування. Пропонувалося включити за зверненням ЦВК до складу охоронців співробітників СБУ.

Читайте також: Сепаратисти виключають проведення виборів президента України на Луганщині

"Цей законопроект дає можливість провести вибори в тих областях, в тих містах, де є напруга, - у Луганській, Донецькій областях. Це забезпечує цілодобову охорону ОВК, дає можливість нормально транспортувати документи співробітниками МВС, а також, при необхідності, підключатися може і СБУ", - заявив Жванія.