Про це повідомляють у Держприкордонслужбі.

Зокрема, вночі спецназівці напали на відділ прикордонної служби “Керч” - вибили вікна, двері, знищили засоби зв’язку та автоматизовані робочі місця в кабінетах підрозділу.

Читайте також: Російські військові тиснуть на прикордонників, змушуючи підкоритися, — Держприкордонслужба

“Напад відбувся і на Керченський загін морської охорони та знову на Севастопольський загін морської охорони. Після блокування російськими військовими будівлі в Севастополі перестала функціонувати система відеоспостереження”, - зазначили прикордонники, додавши, що в обох морських підрозділах залишалася незначна кількість військовослужбовців, а решта особового складу залишила місце дислокації на кораблях та катерах.

В окремих випадках спецназівці встановлюють заглушки для ведення переговорів, через що прогнозується відсутність мобільного зв’язку.

У пункті пропуску “Крим” несення служби прикордонниками продовжується в оточенні близько 100 російських військових.

Читайте також: Кримський сценарій Росія планувала заздалегідь, — Махніцький

У Держприкордонслужбі наголосили, що прикордонники продовжують зберігати військову честь та залишатись вірним Присязі на вірність українському народу. Окрім того, вони стримують нападників та не допускають їх до кімнат зберігання зброї.

Нагадаємо, за інформацією прикордонників, на паромній переправі “Крим-Кавказ” відбувається накопичення бронетехніки, причому в акваторії Чорного моря є не лише кораблі Чорноморського флоту РФ, а й Балтійського та Північного флотів Росії.