Реактивний ранець для бігунів

Новинка дозволить солдатам збільшити максимальну швидкість бігу з мінімальними витратами сил. Формально проект назвали Four Minute Mile – миля за 4 хвилини.

Наразі Jetpack For Runners, а саме так називається система, дозволяє тестувальнику пробігти 200-метрівку на 3 секунди швидше, ніж зазвичай – загалом за 22 секунди. А дистанцію в милю бігун долає взагалі на 20 секунд швидше. І це з п'ятьма зайвими кілограмами на спині – саме стільки важить реактивний рюкзак.

Таким чином, "джетпак" підвищує ефективність бігу на 10–15 %, а кінцева мета проекту – 30 %. За словами розробників, це дасть солдатам велику перевагу на полі бою і може допомогти врятувати життя.

Авто з 3D-принтера

Велетенський 3D-принтер шар за шаром створив шасі та кузов. А от електродвигун, сидіння, колеса та вікна виготовили звичним способом. Загалом Strati складається лише із 47-ми деталей, тоді як звичайне авто – із понад 20-ти тисяч.

Базовий 3D-електрокар може розганятися до 65 кілометрів на годину, запас ходу – близько 200 кілометрів. Local Motors планують продавати авто за ціною від 18 до 30 тисяч доларів, залежно від характеристик, які захочуть покупці.

Робот-сокіл

Нідерландські вчені створили роботів-соколів та орлів, завдання яких – відганяти небезпечних пернатих. Механізми можуть працювати як в ручному, так і в автоматичному режимі. Побачивши велике скупчення птахів, машина одразу кидається до них. Далі варіантів кілька – можна буквально ганяти їх, а можна просто увімкнути спеціальний звук хижаків, якого бояться інші птахи.

Випробування роботів здійснили на великому сміттєзвалищі, де зазвичай багато чайок. Після кількох днів цькувань, кількість птахів на території значно зменшилась. Наступний етап – тестування на полях і аеропортах. Якщо все пройде успішно, то роботів запустять у серійне виробництво.