За даними активістів, двом затриманим афганівцям висунули звинувачення сьогодні о 12:00, сьогодні ж мають обрати запобіжний захід.

У міліції кажуть про трьох затриманих. Як повідомила речник київської міліції Ольга Білик, 10 лютого до Подільського райуправління міліції надійшло повідомлення, що троє невідомих ведуть людину зі зв’язаними руками в напрямку Гаванського мосту. На місце виїхала слідчо-оперативна група.

Читайте також: Ймовірно, повертатимуть до СІЗО тих, хто під домашнім арештом, — Оробець

"Там до міліції звернувся 31-річний чоловік з Івано-Франківської області, який перебував на Майдані Незалежності з початку січня. Він заявив, що того вечора до нього підійшла група чоловіків і почали вимагати 14 000 гривень. Потім побили і вивезли на автомобілі за адресою Набережно-Лугова, 4. Там їх і затримали правоохоронці за підозрою у вимаганні. Гроші начебто хотіли, бо підозрювали, що саме таку суму він вкрав на Майдані", – розповіла Білик.

За даними МВС, троє затриманих – жителі Тернопільської, Вінницької і Луганської областей, які є мітингувальниками з Майдану. Як кажуть в МВС, суд уже обрав їм запобіжний захід у вигляді арешту.

Зараз триває досудове розслідування.