Текст рішення позачергової сесії "Про участь у проведенні загальнокримського референдуму" розміщений на сайті Севастопольської міськради.

Рішення прийняте “керуючись Європейською хартією місцевого самоврядування, статтями 38, 69 Конституції України, статтею 1 Міжнародного пакту про економічні, соціальні і культурні права, статтею 1 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, на підставі статей 7, 26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”.

Окрім того, депутати вирішили рішення Верховної Ради Автономної республіки Крим про проведення загальнокримського референдуму і взяти участь у проведенні загальнокримського референдуму 16 березня 2014.

Міськрада затвердила склад міської комісії з проведення референдуму, а також доручила фінансовому управлінню Севастопольської міської державної адміністрації забезпечити фінансування підготовки і проведення референдуму за рахунок коштів бюджету міста Севастополя.

Зауважимо, раніше повідомлялося, що депутати включили в кримський референдум питання про входження Севастополя до складу Росії на правах суб'єкта.

Як відомо, головою координаційної ради Севастопольського міського управління із забезпечення життєдіяльності міста є російський бізнесмен Олексій Чалий.

Нагадаємо, парламент Криму проголосував за проведення референдуму про статус автономії 16 березня.

Після цього, Верховна рада Автономної Республіки Крим на позачерговому засіданні звернулась до президента Росії Володимира Путіна з питанням про те, чи готова РФ взяти Крим до свого складу.

Верховна Рада розгляне питання щодо дострокового припинення повановажень ВР Криму.

ЦВК вирішила тимчасово заблокувати доступ до бази даних Державного реєстру виборців Автономній Республіці Крим та Севастополю.