Про це він сказав, виступаючи перед представниками німецького бізнесу на Східному форумі в Берліні, передає “Німецька хвиля”.

За словами Штайнмайєра, "російські дії в Криму були неприйнятні" і німецький уряд не може "просто так прийняти політику, яка веде до подальшого розколу України на частини".

Штайнмайер нагадав німецьким підприємцям про відповідальність у світлі можливої ​​ескалації української кризи. За словами глави МЗС ФРН, ніхто в Німеччині не повинен вводити себе в оману, що "світ економіки може існувати незалежно і абсолютно осторонь від політики, коли поставлено під сумнів основні умови для мирного співробітництва в Європі".

Читайте також: Меркель каже, що Путін – не Гітлер

Міністр закордонних справ Німеччини вважає, що необхідно підтримати українську економіку і провести конференцію міжнародних кредиторів, як тільки ситуація на Україні заспокоїться. Штайнмайер назвав "завданням надлюдських масштабів" економічну стабілізацію в країні, що постраждала від корупції та безгосподарності попередніх влад”.

Нагадаємо, раніше Канцлер Німеччини Ангела Меркель пригрозила президенту Росії Володимиру Путіну подальшими санкціями у разі ескалації конфлікту з Україною. Про це вона сказала на партійному з'їзді у Берліні.

Окрім того, Меркель наголосила, що незважаючи на різні погляди держав євроспільноти щодо кризи в Україні, країни-члени ЄС готові виробити єдиний підхід щодо Росії.