Одного із синів Каддафі Сейфа аль-Іслама вистежили війська недалеко від міста Сирт. В даний момент триває бій між військовими Лівії та конвоєм сина Каддафі.

Виступаючи на прес-конференції в Тріполі, Джабрі підтвердив, що Муамар Каддафі, який керував Лівією протягом 42 років, загинув під час операції з його захоплення в місті Сирт.

Ми підтверджуємо, що всі лиходії, а також Каддафі, були стерті з землі нашої гаряче улюбленої країни. Я думаю, зараз лівійці повинні зрозуміти, що прийшов час для створення нової Лівії, об’єднаної Лівії, єдиного народу і єдиного майбутнього.

Він також звернувся до влади Алжиру з проханням передати їм в руки всіх членів сім’ї Каддафі, яким вдалося втекти в серпні цього року.

Як відомо, у Алжирі зараз перебувають двоє синів Каддафі, його дружина і дочка.

Раніше британський телеканал SkyNews продемонстрував кадри лівійського телебачення, на яких бійці Національної перехідної ради протягли закривавлене тіло загиблого полковника вулицями Сирта.

Як відомо, раніше сьогодні агентство Reuters повідомляло, що Муамар Каддафі помер від важких поранень при штурмі міста Сирт.

Згодом видання „Guardian“ і „The Daily Mail“ опублікували фото, на якому, ймовірно, зображений загиблий Муамар Каддафі.