"На даний момент встановлено, що терористом смертником був чоловік, який приніс вибухівку на вокзал в рюкзаку. Його особисті дані встановлені", - сказав співрозмовник агентства.

Однак джерело не повідомило ім'я та прізвище ймовірного терориста, але зазначило, що він був слов'янином.

За словами джерела, на місці події знайшли гранату і пістолет, які розірвалися. Вони імовірно належали злочинцю.

"За попередніми даними, терориста зупинили співробітники поліції при його проходженні через рамку металодетектора - спрацювала тривожна сигналізація. Поліцейський відвів чоловіка вбік і запропонував йому пройти особистий огляд. У цей момент спрацював вибуховий пристрій", - розповів співрозмовник агентства.

За його словами, в момент вибуху поряд проходила дівчина - саме її останки стали приводом для версії про жінку-терористку.

Інший співрозмовник агентства - джерело в правоохоронних органах Північно-Кавказького федерального округу, також повідомив "Інтерфаксу", що вивчення записів відеокамер, встановлених на залізничному вокзалі у Волгограді, дають підставу припустити, що вибух здійснив чоловік.

"Записи відеокамер дають підставу зробити попередній висновок, що теракт здійснив чоловік. Але ця інформація потребує перевірки", - зазначив співрозмовник агентства.

Раніше повідомлялося про смертницю, яка здійснила теракт у Волгограді.

Нагадаємо, 29 грудня у Волгограді на залізничному вокзалі стався вибух. Загинули 18 людей, близько 40 отримали поранення. За попередніми даними, вибуховий пристрій привела в дію смертниця.

Як відомо, це другий теракт у Волгограді за 2013 рік - в жовтні стався вибух у рейсовому автобусі. Вибуховий пристрій тоді також активувала терористка-смертниця. У результаті жовтневого теракту загинули вісім людей.