Про це пише The New York Times, інформує Голос Америки.

За словами автора Ніла МакФаркухара, раніше в Росії такі випадки були поодинокими, а в Криму конфіскація набуває небачених масштабів.

"Відколи Росія 10 місяців тому захопила цей півострів у Чорному морі, за оцінками власників і юристів, у власників відібрали нерухомості та іншого майна на суму понад 1 млрд доларів США. Сюди входять банки, готелі, верфі, ферми, заправочні станції, великий хлібзавод, важливий молокозавод і навіть приміщення Ялтинської кіностудії", – йдеться в матеріалі.

Як зазначиає видання, "державна рада республіки Крим" у серпні надала уряду право вилучати майно для підтримання "життєво важливої діяльності".

Дивісться також: Як окупаційна влада Криму легально "віджимає" бізнес

Як пояснюють юристи, за допомогою такого розпливчастого визначення можна виправдати будь-що. Таким чином влада намагається наповнити бюджет півострова.

За словами власників, конфіскація майна в таких обсягах відбувається вперше з часів соціалістичної революції 1917 року. Багато хто подає позови до суду, але мало хто вірить в успіх.

"Кримське керівництво часто закликає мати терпіння, заявляючи, що зміни загалом відбуваються добре. Однак ті, кого ущемлюють органи влади, дедалі більше невдоволені російською владою", - пише газета.