Про це на брифінгу 27 березня заявив офіційний представник Пентагону контр-адмірал Джон Кірбі, передає ЛІГАБізнесІнформ.

"Вони ясно дали зрозуміти, що їх наміри пов'язані з проведенням навчань, а не перетином кордону. Ми очікуємо, що вони дотримають свої слова" , - заявив Кірбі.

Втім, він зауважив, що "навіть якщо це військові навчання, вони жодним чином не сприяють деескалації напруженості в Україні, вони ніяк не допомагають стабілізації цієї частини Європи".

Кірбі підтвердив, наразі США можуть допомогти українському Міноборони лише сухпайками для збройних сил, здійснення поставок будь-якого озброєння в Україну не розглядається. За його словами, перші партії продовольства при сприятливому збігу обставин можуть прибути в Україну до початку вихідних.

Нагадаємо, за словами секретаря РНБО Андрія Парубія, майже 100 тисяч російських військових перебуває на кордонах України різними підрозділами в напрямках Чернігова, Харкова, Донецька. Він заявив, що головне завдання Росії - зірвати дострокові президентські вибори в Україні.