"Я не можу підтвердити чи спростувати затримання Петра Мельника на цей час", - повідомила представниця Бюро Інтерполу у Вашингтоні Латон'я Міллер.

За її словами, на сайті Інтерполу можна за прізвищем перевірити, чи видано на цю особу "червоний циркуляр" у разі, якщо цей циркуляр був відкритий для громадськості.

"Червоний циркуляр" використовують при розшуку осіб з метою їхнього арешту та видачі до країни, яка направила запит до Інтерполу. На сайті організації зазначається, що в ряді випадків циркуляр може бути закритим для громадськості. Як приклад зазначається, що публікації уникають, якщо це порушує статтю 3 Статуту Інтерполу, якою забороняється "втручання або діяльність політичного, військового, релігійного чи расового характеру".

Читайте також: Затримання Мельника у США було б неможливо приховати, – Москаль

Сьогодні на сайті Інтерполу неможливо знайти нікого з прізвищем Мельник, хто б підпадав під дію "червоного циркуляру".

Нагадаємо, поліція США начебто вже повідомила Інтерпол про те, що колишній ректор Національного університету Державної податкової служби Петро Мельник перебуває на території США.

Як відомо, Петра Мельника затримали наприкінці липня за підозрою у хабарництві. Суд у зв'язку зі станом здоров'я затриманого обрав запобіжним заходом для нього 2 місяці домашнього арешту. Однак Мельнику 9 серпня вдалося втекти зі свого будинку, де він і відбував арешт.