"Ми добиваємось і хочемо, щоб Федоровича відправили в Україну, де продовжиться слідство і не будуть чинитись перепони для його успішного проведення", — заявив український генконсул у Ростові-на-Дону Віталій Москаленко, додавши, що проти українця відкрито кримінальну справу за незаконний вилов біологічних ресурсів, тож він не може покинути Росії.

Читайте також: У Росії порушили кримінальну справу стосовно українського рибалки

За його словами, наразі російські слідчі не дають дозволу на від’їзд рибалки до України й вирішують питання або про його взяття під варту або підписки про невиїзд. Дипломат каже, що тримає справу під контролем.

У відповідності до двосторонньої угоди, акваторія Азовського моря перебуває у спільному користуванні двох країн. Тобто прибережних вод тут немає. Якби вони причалили до берега, то було б зрозуміло, що вони на території Росії,
— наголосив генконсул.

Окрім того, дипломат спростував заяви дружини Федоровича щодо неякісної меддопомоги й розповів, що постраждалий перебуває у Єйській лікарні, де йому надають безкоштовну меддопомогу.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського населеного пункту Воронцовка зіштовхнулись український риболовний баркас та катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Двоє українців загинули, ще двоє зникли безвісти, одного було врятовано.