Про це заявив голова фракції Олег Березюк після наради в Президента з керівниками парламентських фракцій, повідомляє прес-служба "Об'єднання Самопоміч".

“Фракція знайшла понад 100 млрд коштів, не врахованих в проекті бюджету. А це, по суті, 20% кошторису країни", - зауважив він.

"Зокрема, не враховані 10 млрд грн – від продажу ліцензій на 3G, і 40 млрд грн від податку на надра, прибуток і виплати дивідендів компанією Укргазвидобування, які отримає держава від урівняння цін на газ. І це дані лише попереднього аналізу документу”, – констатував Березюк.

За його словами, також отримати додаткові кошти можна за рахунок скорочення видатків Генпрокуратури, МВС, Фіскальної служби та інших держорганів.

Ці пропозиції вже передані від фракції Президенту та Прем’єр-міністру.

Як відомо, за словами міністра фінансів України Наталії Яресько, прийняти проект бюджету до кінця року критично важливо, в іншому випадку з 1 січня не будуть виплачуватися пенсії та зарплати.

У прикінцевих положеннях проекту Державного бюджету на 2015 рік призупиняється виплата компенсацій майданівцям, стипендій студентам та не підвищуватиметься пенсія за втрату годувальника під час АТО.