Тим часом, офіційний дебют новинки запланований на вересень — показ автомобіля повинен відбутися в рамках автосалону у Франкфурті. Новинку створили за мотивами концепт-кара Opel Astra GTC Paris, який був представлений на початку жовтня минулого року на моторшоу в Парижі. Автомобіль був оснащений дволітровим 290-сильним турбованим двигуном з безпосереднім уприскуванням палива, шестиступінчастою механічною коробкою передач, мехатронними шасі FlexRide з адаптивними амортизаторами, системою "старт-стоп" і 21-дюймовими колісними дисками.

Серійна Astra, як очікується, на європейському ринку отримає таку ж гаму двигунів, як і п’ятидверна модифікація. У новій модифікації будуть доступні бензиновий мотор об’ємом 1,4 і 1,6 літра, а також з 2,0-літровий дизель і 1,7-літровий агрегат сімейства EcoFlex.

Крім того, на базі трьохдверної версії Astra побудують і "заряджений" хетчбек OPC. За попередньою інформацією, такий автомобіль отримає такий самий мотор, що і на прототипі GTC Paris, проте настройками підвіски для серійної машини займатиметься британський виробник спорткарів Lotus. Крім того, найпотужніша Astra матиме механічний передній диференціал підвищеного тертя Quaife, а не його електронну імітацію як раніше.