Про це глава держави сказав на нараді з керівниками депутатських фракції та груп Верховної Ради.

"Сьогодні і завтра в Україні - історичні дні", - відзначив Президент, повідомивши про направлення до Ради подання про ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС.

Порошенко подякував усім, хто взяв участь у розробці Угоди.

Читайте також: РФ хоче юридично оформити домовленості з Україною і ЄС

Президент наголосив на тому, що процедура ратифікації розпочнеться синхронно: як планується, у Верховній Раді – о 13:00 за київським часом, у Європейському парламенті – об 11:00 за європейським часом.

Європарламент провів підготовку до ратифікації по спеціальній скороченій процедурі.

"Ті речи, які потребували трьох-чотирьох місяців кропіткої роботи по підготовці ратифікації в Європарламенті, були пророблені за дуже короткий термін - ми вклалися у два тижні", - повідомив Порошенко.

Читайте також: Ми будемо негайно продовжувати європейські реформи, — МЗС

Він зауважив, що Угода про асоціацію ратифікується в повному обсязі.

"Жодна крапка, жодна кома, жодне слово від погодженої, парафованої і підписаної мною 27 червня Угоди не змінюється. Й імплементація Угоди починається з першої ж хвилини", - заявив Президент.

За його словами, імплементація Угоди - це і верховенство права, і свобода слова, і рішучі антикорупційні кроки і реформи, і значна частина, яка міститься в окремій угоді щодо безвізового режиму, і питання інвестиційного клімату, і питання захисту прав особистості, прав власності.

"Я думаю, що де-факто - це програма реформ у нашій країні. Імплементація буде здійснюватися з першої хвилини", - заявив Президент.

Нагадаємо, ратифікація Угоди відбудеться 16 вересня, зона вільної торгівлі буде діяти з 2016 року.