З-поміж іншого, він зазначив: екс-прем'єр заявила, що не вимагає додаткової медичної допомоги, оскільки повністю приймає лікування, запропоноване доктором Лютцом Хармсом і німецькими лікарями. Тимошенко також не проти, щоб на розгляді касаційної скарги в суді був присутній відомий європейський політик, але вважає, що це мають бути незалежна, неупереджена людина, авторитет якої б не викликав би сумніву.

Щодо стану здоров'я Тимошенко, то Віце-президент ЄП заявив, що вона знаходиться "в дуже важкому психо-емоційному стані".

"Присутність камер, як відкритих, так і прихованих (вона впевнена, що є приховані камери) - все це не сприяє її одужанню", - зазначив він.

Сам Яцек Протасевич зазначив, що бачив тільки три відкриті камери відеоспостереження: дві встановлені в коридорі і одна в палаті, де знаходиться Тимошенко. Він додав, що прихованих камер не бачив ні в тому приміщенні, де була зустріч з Тимошенко, ні в кімнаті, де проходять процедури, ні в інших приміщеннях, але екс-прем'єр стверджує, що там є приховані камери відеоспостереження.

Крім того, він відмітив високий рівень медичного обладнання в лікарні.

Нагадаємо, раніше заступник начальника Управління Державної пенітенціарної служби в Харківській області Андрій Лапінський заявив, що віце-президент Європейського парламенту Яцек Протасевич високо оцінив умови в центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» в Харкові, де проходить реабілітацію екс-прем'єр Юлія Тимошенко.