Про це повідомив керівник групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Бойовики, за підтримки російських військ, ведуть активні дії поблизу населенного пукту Амвросіївка, що на Донеччині. За ніч позиції сил АТО були неодноразово обстріляні з артилерії з території Росії, а також з РСЗВ БМ-21 "Град" групами місцевих терористів . Також у цьому районі на радіокерованому фугасі підірвався БРДМ-2 сил АТО. Інформація щодо втрат уточнюється,
— написав він.

Крім того Тимчук заявив, що бойовики двічі обстріляли позиції сил АТО поблизу населеного пункту Ільінка. Один раз – з боку Росії з РСЗВ "Град", один раз – з артилерії.

Також бойовики обстріляли позиції сил АТО на території Луганського аеропорту і поблизу населеого пункту Камишне, що на Луганщині.

Читайте також: В Алчевську місцеві жителі попросили терористів покинути місто

За словами Тимчука терористи здійснили артилерійські обстріли українських військових поблизу населених пунктів Березово та Авдіївка у Донецькій області.

Він також зазначив, що зі стрілецької зброї обстріляні блок-пости сил АТО поблизу Сєверодонецька і Смолянинового . Силовики відкривали у відповідь вогонь.

"Сили АТО закріпилися у визволених ними районах. Проводяться заходи щодо перегрупування військ, зміцненню своїх позицій і інженерному обладнанню місцевості. Активна фаза АТО триває", — підсумував Тимчук.

До слова, Північноатлантичний союз постійно отримує нові свідчення про пересування озброєнь на територію України з Росії, які не припиняються з часу збиття малайзійського авіалайнера над Донбасом минулого тижня.