Він вважає, що добровольчі батальйони екіпіровані так само, як і вся українська армія.

Необхідно діяти по ситуації. Не можна чекати, що "зверху" оснастять ідеальною екіпіровкою. Такого не буває, – говорить Бутусов.

За його словами, якшо снайпер буде стріляти в голову, то ніякі бронижилети та каски не допоможуть.

Тут необхідна тактична грамотність, гнучкість. Потрібно мислити головою, а не думати про ідеальний захист, – стверджує редактор "Цензор.НЕТ".

Також він говорить про те, що потрібно, щоб діяла спеціальна комісія, яка б займалась аналізом і розбіром бойових дій та втрат. Проте її немає.

Читайте також: Нове керівництво держави створювало Збройні Сили з нуля, — редактор "Censor.net".

На його думку, відповідальність за бойові дії несе не тільки Генеральний штаб, а й командир підрозділу та військовослужбовці.

Ми контролюємо занадто багато блокпостів, що не є пріоритетними. Наша стратегія – оборонна, а не наступальна, – говорить Бутусов.

За словами редактора "Цензор.НЕТ", є проблема – це стратегічне планування. В нас немає стратегії активних дій. Проте в України є велика моральна привілегія – це високомотивовані збройні сили.

При правильному військовому плануванні, при взятті під контроль комунікації противника, при нанесенні ударів по центрах управління зв'язку ворога, АТО цілком реально завершити протягом 1-2 місяців, – вважає Бутусов.