Про це повідомляє кореспондент УНІАН із Брюсселя.

"Пропозиція щодо проведення тристоронніх переговорів - не вихід із ситуації і не має прецедентів. Пропозиція ЄС щодо двосторонніх переговорів залишається в силі і ми не бачимо ролі для третіх країн у цьому процесі", - йдеться у спеціальній заяві, поширеній місією Литви при ЄС.

“Ми не віримо в будь-яке відкладення підписання Угоди. Це б усунуло шанси на підписання і відклало б вигоди, які Угода про асоціацію дала б в перспективі українцям”, - заявив Лінкявічус.

"Європейський Союз завжди казав, що буде готовий підписати Угоду про асоціацію - найбільш амбітну з подібних документів, - якщо і коли Україна буде готова. І ЄС завжди наполягав, що остаточний вибір щодо проведення потрібних реформ, лежить на українцях. Беручи до уваги, скільки вже було зроблено на цьому шляху, ми шкодуємо про рішення уряду України", - йдеться в заяві.

Читайте також: США ще мають надію на Україну, - дипломат

Лінас Лінкявічус наголосив, що політичну ініціативу в свої руки нині має взяти Президент України Віктор Янукович для “втілення європейських прагнень українського народу”.

"Україна, країна з 46-мільйонним населенням, стала ближчою до Європейського Союзу в останні роки. Як виглядає, народ України вже вирішив, що він хоче належати до європейської сім`ї", - йдеться в заяві.

За словами литовського міністра, плани парафування Угод про асоціацію та зону вільної торгівлі з Грузією та Молдовою на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада залишаються в силі.

Читайте також: Рішення Кабміну про зупинку євроінтеграції оскаржили в суді

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розпорядився призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Згідно із розпорядженням Кабінету міністрів України, ініційовано створення тристоронньої комісії за участю Євросоюзу та Росії.