Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова з Савіком Шустером". За його словами, ці люди прибували до України різними шляхами.

Актуально: Зоряна Скалецька розповіла, як пройшов перший день в ізоляції, і показала свою кімнату: відео

Міністр наголосив, що на сьогодні в Україні немає жодного хворого коронавірусом COVID-2019.

Хтось пробирався через Франкфурт (Німеччина, – 24 канал), хтось через інші країни. Кожен з них проходив контроль: вимірювали температуру, у нього брали телефон і адресу, з ним зідзвонювалися раз у три дні. На сьогодні ми за весь цей час мали тільки три підозри на коронавірус. Два у Миколаєві і один у Києві. Коли трохи піднімалася температура. Слава богу, це виявилися звичайні простудні захворювання,
– наголосив Аваков.

Коротко про евакуацію українців з Китаю

  • Вранці 20 лютого літак SkyUp з евакуйованими українцями та іноземними громадянами прибув до Харкова. Звідти евакуйованих спеціальним транспортом ДСНС України у супроводі та під охороною поліції доставили на територію медцентру "Нові Санжари", що на Полтавщині.
  • Загалом там у розмістили 45 українців і 27 іноземців, а також екіпаж літака, на якому вони прибули з Китаю. Там вони повинні пробути 14 днів, так цього вимагають заходи безпеки.
  • В евакуйованих немає жодних симптомів застуди. На карантин підуть не лише 45 українців та 27 іноземців, а й персонал, який обслуговував людей на літаку.