У бюджеті Обама й далі виступає за збалансований підхід у податковій системі. Відтак він пропонує збільшити податки для громадян і організацій, що мають високі доходи.

“У нас є вибір. Ми можемо мати країну, де добре живеться дуже невеликій кількості людей, а всі інші борються за виживання. З іншого боку ми можемо вибудувати економіку, в умовах якої кожен отримує свою частку і потреби кожного враховані”, - каже президент США Барак Обама.

Опоненти з Республіканської партії жорстко критикують адміністрацію Обами саме за податкові ініціативи. Але президент каже, що ці кроки є вимогою часу, а не його забаганками.

“Багато хто мене критикує. Вони стверджують, що я розпалюю класові війни. Ніяких воєн тут насправді немає. Це просто здоровий глузд”, - каже президент США Барак Обама.

Також Обама запропонував збільшити федеральне фінансування освітніх програм. Це допоможе підготувати фахівців, які за потреби врятують країну від кризи. Ще Обама традиційно виступив за витрати, спрямовані на створення нових робочих місць. У підсумку президент пообіцяв, якщо конгрес схвалить запропонований документ, в наступні 10 років дефіцит бюджету США скоротиться на 4 трильйони доларів.