Другий - колишній центр Західного Берліна. Третій - Потсдамська площа, новий діловий і культурний центр, побудований там, де колись проходила Берлінська стіна.

Бажаєте подивитися на місто майбутнього, як Берлін називають за його здатність перероджуватися? Спробуємо підрахувати бюджет. Авіапереліт в обидві сторони обійдеться у 300-400 євро.

Житло у Берліні порівняно недороге. У 5-зірковому готелі можна зупинитися навіть за 110 євро. Зняти квартиру на добу - 65 євро. Вирішили зекономити - хостел за 10-20 євро.

Почнемо з Рейхстагу. Ця будівля тісно пов’язана з розквітом та занепадом нацизму. Сьогодні тут засідає німецький парламент. Прозорий купол Рейхстагу символізує політичне та демократичне відродження Німеччини. З нього ви можете безкоштовно насолоджуватися видами Берліна.

Бранденбурзькі ворота, свідок величі Пруссії та символ возз’єднання двох Німеччин.
Від Берлінської стіни нині лишилося кілька фрагментів, які перетворили у галерею під відритим небом. Залишки стіни нагадують усім про непросте минуле Берліна.

Славиться німецька столиця і своїми музеями - тут є навіть так званий музейний острів, де розташовані безліч галерей. Вхід у більшість з них - 6-8 євро. Якщо плануєте оббігати усі мистецькі заклади Берліна - радимо взяти триденний пропуск за 20 євро.

Не оминайте в Берліні і древні храми. До прикладу - БерлІнер Дом - Вхід у найбільшу та найвеличнішу культову споруду Берліна - 5 євро.

Підкріпитися між екскурсіями радимо традиційними німецькими ковбасками під соусом з карі. Це так звані карівурст. У Берліні їм навіть присвятили цілий музей. Вартість – 2,5 євро.

І наостанок інформація для завсідників клубів та дискотек. У Берліні на вибір любителів нічного життя - дві сотні різноманітних закладів. 5-10 євро і ви у вирі сучасної музики, красивих дівчат та веселощів.