"За" проголосували 244 народні обранці. Із проекту закону виключили положення про санкції проти ЗМІ та проти громадян України.

Як відомо, уряд України ініціював введення санкцій щодо 172 фізичних осіб та 65 юридичних осіб Росії й інших країн за фінансування тероризму в Україні та підтримку окупації Криму.

Закон передбачає можливість введення понад 25-ти видів санкцій до інших країн, іноземних юридичних та фізичних осіб, які фінансують тероризм і підтримують окупацію Криму. Серед обмежень - блокування і заморожування активів, заборона на діяльність на території України, участь в приватизації, користуванні ліцензіями, а також транзит через її територію. Передбачаються також спеціальні економічні заходи у вигляді ліцензування, заборони на фінансові операції, а також "звичайні санкції: заборона на в'їзд і переміщення". Передбачається також можливість заборони діяльності партій, рухів та громадських об'єднань.

Відповідно до законопроекту, санкції будуть затверджуватися рішенням РНБО і вводитися указом президента, за винятком санкцій, що стосуються міжнародних договорів - такі рішення приймає Верховна Рада.