"Наказую ввести військовий стан і оголосити повну мобілізацію на території ЛНР", - йдеться у документі, підписаному Болтовим.

Він також заявив, що "українська армія в четвер здійснила напад на мирних громадян".

Окрім того, Болотов звернувся до президента Російської Федерації Володимира Путіна з закликом ввести миротворчі війська на територію "республіки".

Сьогодні о 4:00 українські війська здійснили акт агресії проти мирних громадян, нелегітимна київська влада проводить каральну операцію проти Луганській республіки. Її війська продовжують окупувати окремі регіони республіки, погрожуючи життєдіяльності громадян,
- заявив лідер луганських сепаратистів.

Також він зазначив, що у "ЛНР" недостатньо сил для "вигнання карателів", тому Болотов сподівається, що Росія прийме рішення про ввід миротворців до того, як у регіоні почнеться "гуманітарна катастрофа, штучно створювана керівництвом України".

Нагадаємо, біля міста Лисичанськ і села Новодружківка Луганської області сьогодні з самого ранку триває бій між Нацгвардією та терористами. Є поранені. Терористи підірвали міст між містами Лисичанськ та Рубіжне.

Терористи обстріляли колону військової техніки поблизу міста Рубіжне Луганської області. Один український військовослужбовець загинув та двоє отримали поранення.