Лісабон перетинають широкі бульвари, які приводять до просторих майданів. Найвідоміший серед них - Бульвар Свободи. Лісабон по праву називають перлиною португальських міст. Столиця Португалії славиться багатством архітектурної спадщини. У місті гармонійно поєднуються різноманітні стилі - класицизм, готика, бароко. Палац Ажуда є зразком класицизму. Колись тут була королівська резиденція, а сьогодні - музей.

За легендою, місто Лісабон заснував давньогрецький герой Одісей. Як і Рим, воно постало на семи пагорбах. Туристи не втрачають нагоди проїхатись у старенькому трамвайчику. До речі, трамваї у Лісабоні курсують лише історичною частиною міста. Під час цієї екскурсії мандрівники сповна можуть насолодитися архітектурною красою та мальовничими пейзажами.

Ще однією туристичною принадою Лісабона є знаменитий підйомник Санта Жуста. Він розташований у кінці однойменної вулиці. Санта Жуста - чудовий зразок неоготичної архітектури. У 2002 році Санта Жуста відзначив своє століття. Саме тоді його і визнали національною пам’яткою Португалії.

Ліфт піднімає мандрівників на висоту 45 метрів. З оглядового майданчика Санта Жуста туристи можуть споглядати неймовірні краєвиди, зокрема архітектуру площі Кармо. Звідси можна милуватися і чудовою панорамою, у якій поєднуються невисокі будиночки старого міста та річка Тежу.

Остання порада: якщо ви завітаєте у Лісабон, не втратьте нагоди поїхати на узбережжя Атлантичного океану. Лише 15 кілометрів на захід і ви зможете сповна насолодитись пісковими пляжами, теплим морем та романтикою, яку приносять бурхливі хвилі Атлантики.