Про це екс-глава адміністрації президента написав на своїй сторінці у Facebook.

Разом з тим, прес-служба Медвечука опублікувала його заяву, де він закликає українську владу повернутися до переговорного процесу.

"Ми повинні розуміти: навіть якщо будуть досягнуті домовленості про тривале перемир'я, ситуація на Донбасі залишиться джерелом політичної напруги на довгі роки", - йдеться в заяві.

"Якщо ж консультації не увінчаються успіхом і переговорний процес буде зірвано, Україна опиниться на межі братовбивчої громадянської війни, в якій не буде, та й не може бути переможців, бо це десятки тисяч жертв, мільйони зруйнованих доль, вона принесе горе практично в кожен будинок", - наголошує Медвечук.

Водночас лідер "УВ" звернувся до "тих, хто формує громадську думку в медіа і соцмережах".

"Прошу всіх відмовитися від використання "мови ненависті" і не створювати образ ворога, вести дискусії лише з метою компромісу, а також зупинити ескалацію агресії і напруги в суспільстві", - заявив Медведчук.

"Прийшов час зрозуміти: миротворчі зусилля виявляться марними, якщо не будуть підкріплені твердою волею українського народу запобігти катастрофі і вивести країну на шлях політичного компромісу. Важливо пам'ятати: ми всі відповідальні за нашу країну. За її єдність і територіальну цілісність", - додав він.

Нагадаємо, Віктор Медвечук є кумом президента Росії Володимира Путіна.Раніше надходила інформація, що Путін хоче повернути Медвечука в українську політику.

Зокрема, джерело з близького оточення екс-президента Віктора Януковича, повідомило, що Віктор Медведчук міг очолити Донецьку ОДА, а Нестор Шуфрич - стати очільником Луганщини.