Як повідомив журналістам генерал Філіп Брідлав, техніка розташована на схід від кордону, в тому числі на узбережжі Азовського моря.

За його словами, на аеродромі в Приморсько-Ахтарського (Краснодарський край) була знята ескадрилья Су-27. Фотографії датовані 22, 26, 27 березня.

Західні фахівці, що вивчили світлини, вважають, що ситуація на російсько-українському кордоні мало нагадує військові навчання: вона схожа на приведення частин у бойову готовність.

Зокрема, про це повідомив Ентоні Кордсмен з вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень. Проте він підкреслив, що за фотографіями навряд чи можна точно сказати, скільки військових в районі кордону.

Раніше Володимир Путін заявив, що Росія не має наміру вводити війська на південний схід України, хоча на це є санкція Ради Федерації . При цьому прес-служба канцлера Німеччини Ангели Меркель стверджувала, що 2 квітня Путін у телефонній розмові нібито пообіцяв їй відвести російські війська від кордону, тим самим фактично підтвердивши їх концентрацію.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявив, що Росія має негайно відвести свої військові підрозділи від українського кордону і розпочати переговори з Києвом. За його даними, зараз “близько 40 тисяч російських військових зосереджені поблизу кордону з Україною. І це не навчання, вони готові до бою”. Генсек НАТО назвав такі дії незаконними, а вихід із кризи він бачить у дипломатичній площині.