Рада Безпеки ООН рішуче засудила обстріл терористами автобусу під Волновахою, внаслідок якого загинули мирні жителі. Відповідну заяву Радбез прийняв в умовах спротиву делегації Росії. Члени Радбезу висловили співчуття сім'ям загиблих та наголосили на необхідності "об'єктивного розслідування і притягнення винних до відповідальності". У заяві також наголошується на необхідності суворого дотримання Мінських домовленостей. Про це йдеться у Твіттері представника України в Раді Безпеки ООН.

Атаку терористів на донецький аеропорт та обстріл автобуса з мирними жителями засудила і американська влада. У держдепі США вкотре закликали Росію виконувати свої зобов'язання відповідно до Мінських угод.

Для віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна обстріл автобуса та звинувачення у цьому бойовиків привід для іронії. У Держдепі, мовляв, всі заяви пишуть за добу до події.

Офіційно ж, Росія вимагає об'єктивного розслідування трагедії, але у обстрілі вже поспішила звинуватити Україну. Відповідну заяву зробив представник російського МЗС.

Відреагував на трагедію під Волновахою Євросоюз - про терористів в оприлюдненій заяві не згадали, лише вкотре закликали сторони дотримуватись мінських домовленостей. Припинення вогню, кажуть європейські дипломати, залишається ключовим для досягнення миру.