Я вирішив підібрати найбільш цікаві пропозиції прем'єр-міністра України Миколи Азарова за останній період. Вийшов такий собі невеличкий ТОП-5 ініціатив глави українського Уряду.

Хочу відзначити, що всі ці ініціативи об'єднуються саме в бажанні наповнити державний бюджет. І набиватимуть скарбницю з кишень громадян, яким підвищують ціни, податки, але не підвищуть зарплати, стипендії, пенсії та інші соціальні виплати.

Перша ідея Азарова - брати податки з презервативів і памперсів. Ну, з чого ще брати, як не з цих товарів. Логіка в Миколи Яновича є: презервативи і памперси завжди будуть прибутковим бізнесом (він такий вічний, як і надання ритуальних послуг). Тому, і вирішив Азаров оподаткувати саме ці товари широкого вжитку. Тобто, спочатку збільшили виплати при народженні дитини, а потім ці гроші знову хотіли забрати в бюджетну прірву. Цим одразу скористались продавці, які підвищили ціни і не дуже хочуть зменшувати надприбутки.

Однак, в Уряді ніхто не сподівався на жорстку критику опозиції, громадян, борців з поширенням ВІЛ-СНІДу.

Проте наша влада знайшла вихід з такої делікатної ситуації. З ідеї оподаткування памперсів і презервативів після народного спротиву, запропонували одразу протилежне і фактично зробили з прем'єр-міністра рятівника нації. Азаров пообіцяв скасувати ПДВ (і він це виконав) і заявив, що Україна повинна мати власні презервативи і памперси. "Реальна вартість памперсів в 5-6 разів нижче, ніж вони продаються. А чому це відбувається? Тому що імпортери купують їх за безцінь, Завищують цю ціну, і ніхто не може проконтролювати, тому що податків немає - проконтролювати неможливо", - сказав Азаров. Але на цьому спіч глави Уряду не закінчився і він пішов ще далі: "Ми побудуємо свої підприємства і будемо повністю себе забезпечувати. Нічого складного в виробництві немає".

Нам залишається тільки чекати цієї події, коли українські памперси будуть на рівних конкурувати з імпортними. Та, коли це відбудеться??? Питання риторичне.

Друга пропозиція, яка є не менш абсурдною: примусити безхатчинків платити державне мито. Зокрема, постанова Кабінету міністрів вимагає: ПРИНЕСТИ безпритульним ПАСПОРТ (звідки він його може мати, якщо людина без місця постійного проживання???) і ВІДОМОСТІ про місце ПРОЖИВАННЯ (що мали на увазі автори пропозиції? Це адреса якогось підвалу багатоповерхівки чи місце на вокзалі???). Далі ще абсурдніше і більш веселіше: безпритульний МАЄ ПОДАТИ ЗАЯВУ про реєстрацію і ПРИНЕСТИ КВИТАНЦІЮ про СПЛАТУ державного мита (тобто безпритульний має десь взяти гроші, наприклад, зі збирання макулатури або пляшок, а потім принести їх в органи влади і оплатити послуги!!!).

Очевидно, що Микола Янович не розбирається в повсякденному житті українців. Він напевно ніколи не бачив безпритульних на вулицях столиці і не може уявити собі їхнє злиденне життя, адже за парканом дачі в Конча-Заспі такої екзотики не побачиш, а на офіційні зустрічі безпритульні, на диво, не ходять слухати обіцянки-цяцянки влади.

Третє місце посіло бажання глави Кабміну продати стратегічні об'єкти оборонно-промислового комплексу. Уявімо собі, що єдиний завод з виробництва танків в Харкові віддадуть, наприклад, Ірану, США, Росії. "Будемо дивитися: ті підприємства, які знайдуть нормального інвестора, які вкладуть хороші гроші в оновлення, в модернізацію - чому б і ні. Навіщо державі тримати це все у себе", - додав глава уряду. І дійсно, а для чого державі взагалі потрібна армія і озброєння? Давайте всіх розпустимо по домівках і здамо рештки зброї на металобрухт!

Четверте місце. Ідея закупити в українські школи комп'ютери за 9 тисяч гривень кожний. Всього, згідно з документом, в школах різних регіонів України має з'явитися 722 комп'ютерні класи та 357 мобільних комплексів. Таким чином, на комп'ютери з держбюджету пропонується витратити понад 54 млн. грн., а на нетбуки - понад 50 млн. грн. Для прикладу наведу Індію. Міністр з розвитку людських ресурсів Капіл Сібал пообіцяв, що до кінця вересня будуть представлені наддешеві ноутбуки вартістю близько 35 дол. Чому індійські діти можуть вчитися на ноутбуках за 35 доларів, а українські - за 9 тисяч гривень? Може хтось на цьому хоче заробити...

І п'яте місце зайняло обурення Азарова питанням журналістки стосовно графіка роботи мера Києва Леоніда Черновецького."Якісь проблеми через це в Києві є? Давайте задамося питанням. Є якісь проблеми через те, що Леонід Михайлович зараз перебуває в якійсь відпустці чи ні? У киян є проблеми? У Попова виходить? Виходить. А йому заважає відсутність Черновецького? Не заважає. А от дівчині заважає. Я спеціально сьогодні зателефоную Черновецькому і скажу, що дівчина, Льоню, без тебе жити не може. Негайно зв`яжися з нею, поінформуй її", - сказав він. Хіба це нормально, що міський голова взагалі не займається питаннями громади і перебуває в постійних відпустках???

Можливо, і деяким представникам влади теж треба взяти відпустку і поїхати на деякий час у віддалений регіон України, а не в Баден-Баден, Карлові Вари або Ізраїль.