"Група співробітників ФСБ неочікувано з'явились, коли Радзивинович у сімферопольському кафе "Диван" розмовляв з українськими журналістами – власкором київської газети "День" у Криму Миколою Семеною та кримським фоторепортером Леньярою Абібулаєвою", – йдеться у повідомленні.

Після затримання співробітники ФСБ Росії 6 годин з'ясовували особу і мету приїзду до Криму польського журналіста.

Як розповів Радзивинович, співробітники ФСБ звинуватили його в тому, що "він не той, за кого себе видає", хоча він пред'явив всі необхідні документи, і що він "нелегально перетнув кордон Російської Федерації".

Після цього ФСБшники вимагали поїхати разом з ними в управління ФСБ у "Республіці Крим".

Читайте також: Ще один журналіст зник у Луганську

Журналістові не дозволили зателефонувати до редакції, в посольство Польщі в Москві, в МЗС чи комусь із колег. Натомість в управлінні з журналістами провели "опитування щодо обставин інциденту''.

Радзивинович вважає, що у співробітників ФСБ не було жодних правових підстав пред'являти йому підозри в "нелегальному перетині кордону" або з'ясовувати особу і 6 годин складати протокол "опитування".

Водночас Микола Семена і Леньяра Абібулаєва, звільнені після кількох годин спілкування з співробітниками ФСБ, від коментарів відмовилися.

Дивіться також Підсумки тижня: Триває неоголошена війна з "братом-сусідом"