"Гарантії того, що далі станеться, половини даху немає, природно вітер посилюється, і цілком ймовірно далі буде зривати дах", - розповіла директор школи №2 с. Молодіжне Раїса Лаврушкіна.

Навчання призупинили, тож для майже півтисячі дітей розпочались неочікувані канікули. Коли вдасться відновити уроки наразі невідомо, адже через погодні умови неможливо розпочати ремонт.

Через потужний вітер складна ситуація і з електропостачанням. Знеструмленими залишаються більше півсотні населених пунктів. Лінії електропередач вітер обриває у Чорноморському, Ленінському, Сімферопольському та Джанкойському районах. Водночас рятувальники не можуть розпочати пошукові операції.

"Пошукові роботи на озері, де пропали двоє рибалок, не можуть бути продовжені, водолази не працюють в силу погодних умов. Пошуки жінки, яку змило хвилею в Алушті, теж не виходить організувати пошуки під водою", - каже перший заступник начальника ГУ МНС України в АРК Андрій Ткаченко.

За добу вітер має вщухнути, але на зміну йому прийдуть морози. Кримські комунальники звітують: до зими готові.

"Тепло подається в усі житлові будинки, дошкільні і шкільні установи, в принципі ситуація не важка, піщані матеріали завезені, техніка працює", - переконує міністр ЖКГ Криму Сергій Брайко.

Через морози в Криму побоюються ожеледиці. У Керченській протоці вже зупинили судноплавство, капітанам суден оголосили штормове попередження.