Про це заявив заступник глави Нацагентства з підготовки Євро-2012 Валерій Жалдак.

"Інвестиції в підготовку до Євро-2012 ми трохи розділяємо, бо є спортивна інфраструктура, яка безпосередньо стосується Євро, і те, що відноситься до нього побічно. В цілому, загальна сума інвестицій у підготовку стадіонів та аеропортів становить близько 20 мільярдів гривень", – сказав він.

Жалдак назвав у цьому контексті два стадіони в Києві та Львові плюс частково стадіон у Харкові, а також злітно-посадкові смуги в усіх чотирьох містах, що приймають чемпіонат.

Винятком став Київ, "оскільки в столиці була інвестиція з боку держави в перони, а не в саму злітно-посадкову смугу ", і два термінали – в Донецьку і у Львові.

"Термінал в "Борисполі" будувався і будується за рахунок власних коштів аеропорту, а в Харкові – за рахунок інвестора", – зазначив він.

"Якщо говорити про інвестиції бізнесу, то можна оцінювати тільки те, що безпосередньо стосується Євро-2012. Це стадіон у Донецьку, вартість якого 310 мільйонів євро – це близько 3 мільярдів гривень, і термінал у Харкові, який коштував близько 200 мільйонів євро", – сказав чиновник.

Чиновник також вказав на те, що підготовка до Євро-2012 в Україні дала роботу 500 тисячам людей – це загальна кількість працівників, залучених у всі проекти підготовки до турніру з урахуванням суміжних галузей.

Середня місячна зарплата на основних об'єктах майбутнього турніру склала 3280 гривень, а фонд щомісячної заробітної плати склав понад 130 мільйонів гривень.